IMAGINA, INVESTIGA, DESENVOLUPA, PROPOSA...
Cada un dels "Jo Innove" suposa una millora en serveis, atenció i en salut.

EL DEPARTAMENT DE SALUT  XÀTIVA-ONTINYENT T’ANIMA A VOTAR UNA DE LES 3 PROPOSTES FINALISTES. GRÀCIES PER COL·LABORAR.

SATISFACCIÓ DELS PACIENTS I PROFESSIONALS

ASSISTENT VIRTUAL DE VEU PER A OPTIMITZAR LA LLISTA D’ESPERA EN CONSULTES ESPECIALITZADES.

María Dolores Martínez Pitarch i Lucas Deus, doctors especialistes en pneumologia i medicina interna.L’increment en la demanda de consultes especialitzades com a conseqüència de l’envelliment de la població i l’increment de la morbiditat cap a malalties cròniques i degeneratives origina llistes d’espera de llarga duració en el nostre sistema sanitari. Plantegem un projecte d’innovació assistencial amb un assistent mèdic virtual que, utilitzant intel·ligència artificial i aprenentatge automàtic en la gestió clínica, puga contribuir a millorar el sistema d’organització de les consultes en la nostra àrea sanitària. Esta tecnologia pot contribuir a millorar el sistema de cites, derivació i temps d’espera.

SEGURETAT DELS PACIENTS I DELS PROFESSIONALS

LA SEGURETAT EN EL QUIRÒFAN TAMBÉ ÉS COSA TEUA.

Mónica Micó, Judith Soler, Teresa Prats Valls, Ana Gomis Sanz, Tamara Miravalls, Laura Tortosa i Verónica Pons, infermeres de l’àrea quirúrgica.Evitar els errors durant el procés quirúrgic és clau perquè tenen conseqüències greus per als pacients i, a més a més, un elevat cost per al sistema sanitari. Crear una llista de comprovació (checklist) de preparació prequirúrgica bàsica en format QR, efectiva i eficient, que implementada promoga la participació activa dels pacients i les seues famílies en l’acte quirúrgic i augmente la seguretat. Amb esta ferramenta, serà el pacient qui faça la comprovació prèvia a la intervenció. Els QR en format infografia estaran ubicats en la sala d’espera. El pacient, en arribar, podrà escanejar amb el mòbil i omplir els diferents ítems.

SATISFACCIÓ DELS PACIENTS I PROFESSIONALS

DISSENY I IMPLEMENTACIÓ D’UN SISTEMA E-SALUT PER A LA IDENTIFICACIÓ, EMMAGATZEMATGE I RECUPERACIÓ D’INFORMACIÓ CRÍTICA EN L’ATENCIÓ A LA GESTANT. 

Luis María López, Antonio Antolí, Inmaculada Soler, Marta González, Sefa Mejías, Amelia Moscardó, Maribel Castelló, Rosabel Giner, M. Ángeles Martínez, Loles Pérez, Mamen Peláez, Francisco José Sáez, Francisco José Bellver, Amparo Romero, Departament d’Obstetrícia i Ginecologia.L’objectiu del projecte és disminuir els riscos potencials associats al retard en l’obtenció d’informació crítica en l’atenció a la gestant en l’àrea d’urgències de maternitat aplicant eines TIC. Implementació d’un sistema accessible a la intranet del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent que serveix d’assistent en la identificació de la informació rellevant per a l’atenció urgent a l’embarassada a partir de les narratives de les anotacions clíniques i que possibilite codificar-les i recuperar-les de manera immediata en la recepció de la gestant en el servei d’urgències de maternitat amb un codi QR que s’incorporarà a la cartilla maternal.

En el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent tenim clar que la innovació és clau per a millorar els serveis i l’atenció que donem.

Per això hem dut a terme la segona edició del concurs d'idees Jo innove, en la qual molts professionals del departament de saluthan presentat propostes per fer millor el seu dia a dia i el dels pacients.

Ara és el moment de seleccionar la proposta que més innovadora et parega. Este és el moment de donar el teu vot a la innovació.

UN PREMI
PER A LA IDEA MÉS INNOVADORA.

UNA BECA DE 3.000 €

DEL LABORATORI BOEHRINGER

• 1er premi
BECA de Boehringer Ingelheim de 3.000 euros

• 2n premi
BECA CSL VIFOR de 800 euros

• 3er premi
BECA CSL VIFOR de 400 euros

AVALUACIÓ, RESOLUCIÓ
I ENTREGA DEL PREMI

L’avaluació s’ha fet atenent exclusivament el valor innovador, tenint en compte l’impacte, la factibilitat, viabilitat i la novetat respecte al que ja existeix.

El NOSTRE JURAT
El nostre jurat, reunit el 25 d’octubre de 2023, va decidir per unanimitat donar de baixa la categoria “Sostenibilitat econòmica i ambiental” i que el tercer premi es done a la idea amb major puntuació en les altres dues categories.

TREBALLADORS DEL DEPARTAMENT DE SALUT
Les tres propostes finalistes participen en una votació popular línia en què s’elegeix la idea guanyadora.

La idea guanyadora es donarà a conéixer el dia 19 de desembre a l’Aula de Cultura de Caixa Ontinyent, a Ontinyent, i es farà l’entrega de premis allí amb una presentació de les 3 idees finalistes i la guanyadora de l’any passat.

Mariola Penadés

Directora general d’Investigació i Innovació

Rafael Pla

President del clúster empresarial INNOVALL

María Prada

Cap d’Unitat d’Innovació FISABIO

Juan Manuel Campos

Gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent

Gaspar Rodríguez

Cap d’Enginyeria del departament de Salut Xàtiva-Ontinyent

Maria Angeles López

Presidenta de la Comissió d’Investigació del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent

Maria José Molina

Subdirectora econòmica del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent

Pepa Montell Tormo

Directora d’Infermeria Hospital d’Ontinyent

Xelo Angulo

Regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Xàtiva

Jorge Rodríguez Gramaje

Alcalde d’Ontinyent